Witajcie 馃榾
Dzi艣 chcia艂am zaprezentowa膰 Sugarveil  –  czyli jadalne koronki.
Dzi臋ki uprzejmo艣ci firmy Pomocnicykuchenni.pl otrzyma艂am do przetestowania narz臋dzia niezbedne do stworzenia tych s艂odkich koronek.
Zaczynamy!
Potrzebujemy specjalny proszek do przygotowania mieszanki oraz mat臋 do wzor贸w
 Aby przygotowa膰 mieszank臋 odmierzamy jedn膮 miark臋 proszku (dowolna miarka – w zaleznosci od tego ile mieszanki nam potrzeba) i wsypujemy do miski – najlepiej metalowej.
DO tego dolewamy 1/3 (tej samej) miarki  wrz膮cej wody – mieszamy chwile, a偶 proszek nieco wch艂onie wod臋. 
nast臋pnie nastawiamy mikser na najwy偶sze obroty i miksujemy oko艂o 4 minut.
Gotowa masa jest b艂yszcz膮ca, g臋sta – i dobrze trzyma si臋 艂y偶ki:
Do艣膰 szybko musimy prze艂o偶y膰 mieszank臋 na mat臋 i r贸wnomiernie rozprowadzi膰 j膮 we wszystkie zakamarki 馃槈

Nast臋pnie, przy u偶yciu skrobki, 艣ci膮gamy nadmiar masy – tak, aby pozosta艂a tylko w zag艂臋bieniach maty :
Mat臋 odk艂adamy w bezpieczne miejsce i zostawiamy na oko艂o 2-3 godziny.
Gotowa do wyci膮gni臋ciakoronka powinna sama delikatnie wychodzi膰  z maty po zagi臋ciu r贸偶ka:
Odwracamy mat臋 koronka do do艂u i delikatnie wyciagamy przytrzymuj膮c koronke r臋k膮:
Pierwsze koty za p艂oty 馃槈 teraz mo偶na spr贸bowa膰 ozdobi膰 torcik. 
Oto m贸j koronkowy smako艂yk 馃檪
Powodzenia!