Zanim zabierzemy si臋 za dekorowanie trzeba mie膰 co dekorowa膰 馃槈 Chcia艂am Wam pokaza膰 jak przygotowa膰 tort do ob艂o偶enia go mas膮. 
Oczywi艣cie dodatki, smaki, itp. s膮 dowolne. Ja przygotuje tort mocno czekoladowy – dla smakoszy czekolady.
Zaczynamy od przygotowania potrzebnych skaldnik贸w:
-biszkopt – przepis znajdziesz w zak艂adce przepisy
-masa do prze艂o偶enia – ja u偶yj臋 bitej 艣mietany
-dodatki – u偶y艂am kawa艂kow mlecznej czekolady i kremu czekoladowego
-poncz do nas膮czenia – przepisy na poncz znajdziecie w zak艂adce przepisy – ja u偶y艂am ponczu bez alkoholu, gdyz tort by艂 dla dzieciak贸w
-masa ma艣lana do ob艂o偶enia tortu – przepis w odpowiedniej zak艂adce – ja u偶y艂am masy z dodatkiem czekolady – smak masy ma艣lanej dobieram zgodnie ze smakiem prze艂o偶enia tortu.
jak juz wszystko mamy – zaczynamy!
Biszkopt kroimy na na cztery r贸wne placki. Wiem jak ci臋zko jest na pocz膮tku r贸wno podzieli膰 biszkopt. Ja u偶ywa艂am miarki – odmierza艂am sobie r贸wne placki 馃槈
Na podk艂adke do tortu nak艂adamy niewielka ilo艣膰 masy – chodzi o to, 偶eby tort nam nie ucieka艂 馃槈
Na tacke k艂adziemy pierwszy placek – biszkopt po przekrojeniu ma jeden placek p艂aski – ten od spodu – i jeden zaokr膮glony – ten z g贸ry. Jesli chcemy, aby tort byl p艂aski na g贸rze to zaokr膮glon膮 cze艣膰 kladziemy na spodzie – czyli k艂adziemy biszkopt do g贸ry nogami 馃槈
Ja chcia艂am, aby tort by艂 zaokr膮glony na g贸rze, wiec p艂ask膮 cze艣膰 da艂am na sp贸d.
Nast臋pnie nas膮czamy biszkopt ponczem – najwygodniej u偶y膰 do tego 艂y偶ki.
Teraz nakladamy mas臋  i rozprowadzamy ja r贸wniutko na powierzchni ciasta. Ja u偶ywam do tego packi – niekt贸rzy robi膮to rekami (!) Nie polecam – bior膮c pod uwag臋 fakt, 偶e kto艣 b臋dzie po藕niej konsumowa艂 ten tort – nie wydaj臋 mi sie, aby wk艂adanie r膮czek do 艣rodka by艂o dobrym pomys艂em :-/
Kolej na dodatki – czekolada i krem 馃檪 
Nak艂adamy kolejn膮 cz臋艣膰 biszkopta – dociskamy placek – krem, kt贸ry wyszed艂 bokami wyr贸wnujemy dok艂adnie – tak jak na zdj臋ciu.
To samo robimy z ka偶d膮 kolejn膮 warstw膮 – w rezultacie otrzymujemy prawie sko艅czony torcik 馃槈
Kolej na ob艂o偶enie mas膮 ma艣lan膮 – dlaczego masa ma艣lana? Bo bita 艣mietana rozpuszcza mase cukrow膮, kt贸ra bedzie dekorowany tort. 
Nak艂adamy mas臋 r贸wno na ca艂ej powierzchni tortu
Przy pomocy szpatu艂ki staramy sie r贸wniutko wyg艂adzi膰 mas臋. Tak przygotowany tort wk艂adamy do lod贸wki na min 1 godzine.
Po up艂ywie godziny mo偶emy zacz膮膰 dekorowanie tortu. O sekretach dekorowania opowiem w nast臋pnych odcinkach 馃檪
mo偶na obejrze膰 torty wykonywane na zam贸wienie 馃槈