Chciałam się podzielić nowym przepisem na masę maślaną do obkładania tortów. Ten sposób przygotowywania masy opracowałam na zasadzie prób i bledów – mysle, ze jest idealny.
Potrzebujemy :
-jedno dobre, prawdziwe masło
-opakowanie cukru pudru – 400g
-dwie łyżki mleka
Oprocz ilosci skłądnikó ważne też jest sposób w jaki przygotujemy masę. 
Masło miksujemy na wysokich obtorach kilka chwil. Ważne, aby to masło było wcześniej wyjete z lodowki – miekkie.
Nastepnie dodajemy caly cukier i mleko – najpierw powoli miksujemy chwile – az skladniki sie połączą. Nastepnie na wysokich obrotach przez okolo 2 minuty ubijamy calosc. W rezultacie otrzymamy mase o fajnej  „lekkiej” konsystencji. 
Dosc ciezko jest nia oblozyc tort dla pocatkujacych – ale ma ta cudowa zalete, ze daje sie idealnie równo wygładzić – co jest ważne jeśli nie chcemy tortu z cellulitem ;-D

Aby obejrzeć torty z użyciem masy maślanej zapraszam na stronę www.lukrowefantazje.com.pl znajdzies tam torty dla dzieci, urodzinowe, na wesele, chrzest – na zamówienie 🙂

Zapraszam!