Dziś chciałam się podzielić przepisem na masę cukrową. Masa jest idealna do obkładania tortu, oraz mniejszych ozdób.
składniki:
-3 płaskie łyżeczki żelatyny
-70 ml wody
-łyżeczka glukozy
-łyżezka gliceryny
-3 łyżeczki planty
-okolo 80 dag
żelatyne zalewamy woda i odstawiamy na około 5 minut. Następnie podgrzewamy w kąpieli wodnej. Jak się juz rozpuści dodajemy glukoze i glicerynę  – rozpuszczamy. Dodajemy plante. Odstawiamy wszystko i czekamy, aż trochę przestygnie. 
Następnie dodajemy po trochu cukru pudru i mieszamy. Jak zacznie gęstnieć wyjmujemy papmke na stolnice i zagniatamy powoli z cukrem pudrem. Ważne, aby cukier dodawać stopniowo – do momentu, aż masa będzie dość plastyczna. Nie wolno dodac za dużo cukru, po zacznie sie kruszyć.
życzę powodzenia 🙂