Wielkie wejście po angielsku

Zaczynasz przygodę z sugarcraftingiem? To ten tekst jest właśnie dla Ciebie. Porządkuje najważniejsze pojęcia, prosto opisuje surowce i akcesoria, zwracając uwagę na zasadnicze różnice między produktami. Podpowiada, od czego zacząć, żeby łagodnie wejść w ten...

czytaj dalej

Lukier do kwiatów

Flower paste, gum paste, mexican paste - pod takimi nazwami kryje się lukier przeznaczony do tworzenia pięknych kwiatów cukrowych. Jeśli zaczynamy naszą przygodę z kwiatami to warto spróbować od masy własnej roboty. Ja obecnie stosuję już masy gotowe. Ale zaczynałam...

czytaj dalej

Jak kroić tort?

Bardzo często słyszę - jak poporcjować tort?Otóż wprawa jest banalna w przypadku, gdy mamy do czynienia z tortem kwadratowym lub prostokątnym. Schodki zaczynają się w przypadku okrągłego ciacha.Podam swój sposób i od razu zastrzegam, jak zawsze, że wszelkie rady i...

czytaj dalej

Jadalne koroneczki

Witajcie :-DDziś chciałam zaprezentować Sugarveil  -  czyli jadalne koronki.Dzięki uprzejmości firmy Pomocnicykuchenni.pl otrzymałam do przetestowania narzędzia niezbedne do stworzenia tych słodkich koronek. Zaczynamy!Potrzebujemy specjalny proszek do przygotowania...

czytaj dalej

Expo sweet 2013

W dniach 19-21 lutego 2013 odbyła się V edycja najwiekszych targów cukierniczych - expo sweet.Z całej Polski i Europy zjechali się ludzie dla ktorych słodki biznes ma ogormne znaczenie. W halach przy ul. Marsa zgromadziło się ponad 100 wystawców z kraju i...

czytaj dalej

Ta tam! 😀

Kochani niedawno można było oglądać moje tortowe poczynania w programie Studio Weekend w tv polsat.   Miałam przyjemność przygotowywać tort na wesele u boki Pani Agnieszki Popielewicz.Kto przegapił program w tv może go sobie obejrzeć tu...

czytaj dalej